Rijden in Spanje

 

VCA examen TilburgEen van de belangrijkste dingen die je moet doen voordat je opkomt voor je test is oefenen, vooral autorijden om je mentaal voor te bereiden. Denk aan ontspannen voor uw test en oefenen besturen van de auto op een veilige manier. Je moet je gedurende de hele test op de weg concentreren. Vermijd elke speciale concentratie op alle potentiƫle gevaren op de weg. concentreren op potentiƫle gevaren zal je nerveus op uw test. Concentreer u in plaats daarvan op het evalueren van de situatie vooraan, in het midden en achteraan. u evalueert dan uw vooruitgang en beantwoordt vragen na de test.

fijnstof op de weg voor uw auto kan erg droog en warm zijn, terwijl het bijvoorbeeld erg winderig en koud kan zijn. Dit hangt allemaal af van de weersomstandigheden op het moment van uw test. In het algemeen moet u bij het rijden op een snelweg of bij het wisselen van rijstrook zo snel mogelijk van rijstrook wisselen en daarbij de linker rijstrook bij lage snelheid gebruiken tot u erdoor bent. Maar soms zult u moeten wachten omdat iemand misschien moet uitwijken voordat u op uw volgende rijstrook bent. In deze situatie moet je ook geduldig zijn en bereid zijn te wachten tot je de andere rijstrook bereikt. Om een rijexamen af te leggen, is dit rijstrookvoorkeursysteem nutteloos.

Soms wordt u geconfronteerd met een vrij ingewikkelde rotonde, met veel links en rechts afslaande keuzes. Dit is natuurlijk een testkiller, want zelfs als je het doodt, ben je misschien niet echt in staat om goed te reageren op het moment dat het nodig is! Op deze rotondes moet je proberen om de auto voor je uit te rijden. Op een gegeven moment zal je gevraagd worden om uit te wijken en je hebt tijd nodig om dat te doen zonder de auto erachter te alarmeren. Soms is het uitzicht aan de ene kant van de weg iets anders dan aan de andere, waardoor u zult denken dat u misschien de verkeerde kant op gaat. Kijk goed rond, oefen manoeuvres keer op keer tot u de basisvaardigheden onder de knie heeft. Ga dan naar de volgende rotonde.

Bij het nemen van lessen ligt de nadruk meestal op het onthouden van het gebruik van de richtingaanwijzers bij het wisselen van rijstrook en het overwegen van de juiste snelheid voor de situatie. Het is een goede gewoonte om de rotonde op en neer te rijden op een niet bedreigende manier. Kijk goed in beide richtingen wanneer u overweegt naar welke rijstrook u wilt gaan. Soms moet u wachten tot iemand u inlaat, dus u moet geduld hebben. U mag maar een paar minuten op de rotonde blijven om de paar minuten. Daarna bent u weer klaar om te gaan. De juiste rijhouding op de snelweg is belangrijk wanneer u door middelgrote steden rijdt. De wens om snel te rijden om ergens te komen is een zekere wegkiller.

Als je op de snelweg rijdt, probeer dan te oefenen in een lege auto en in de buurt van een school of hogeschool. Dit zal je zintuigen scherpen voor de snelweg en helpen bij je rijlessen. Je moet heel evenwichtig en zelfverzekerd zijn als je op de snelweg rijdt. Bij het verplaatsen van de ene rijstrook naar de andere houd je voeten doodstil Een stevige toegepast slot op de pedalen zal helpen zorgen voor een soepele en gecontroleerde afrit van de rotonde. Wees voorzichtig om de handen niet op het stuur te vergrendelen bij het voorbereiden van een break-and-go door een kruising.

Een uitstekende tip voordat u vertrekt is om Gesualsasima. Dit is Spaans voor veilig rijden. Het betekent letterlijk ‘veilig gaan’; het wordt gebruikt wanneer men verwijst naar veilig of vlot rijden op de weg. De bedoeling is om andere bestuurders te laten weten dat u van plan bent veilig te rijden. Het wordt meestal afgekort tot GT.

De hele dag door rijden wordt steeds gevaarlijker, vooral met het stijgende aantal leerling-bestuurders en de bestaande verkeersongevallen. Het is van essentieel belang om voorbereid te zijn op de verschillende situaties op de weg. Een voorbeeld zou zijn: –

Op een later tijdstip zullen wij nagaan wat u kunt doen om een goede rijvaardigheid en veiligheid op de wegen in Spanje te waarborgen.